Følg Film fra Sør i Cannes

Filmfestivalen i Cannes arrangeres for 65. gang i år. Film fra Sør er på plass for å plukke filmer til høstens festivalbukett og for å profilere seg i den internasjonale filmbransjen. Bli med inn bak kulissene, følg gjengen på Facebook, Twitter og på nett.

– Cannes har den største filmbasen og det beste innen nyere produksjon. Stort sett er det herfra de beste filmene til Film fra Sør festivalen har blitt hentet, sier Arnaud Fontaine, markedssjef for Stiftelsen Film fra Sør. Gjennom ti dager skal han, sammen med flere fra stiftelsen, jobbe døgnet rundt for å profilere Stiftelsen Film fra Sør i den internasjonale filmbransjen.

– Mange filmer sparer seg for å ha premieren i Cannes, forteller han. – Konkurranseprogrammet byr på ”The best of the best”, i tillegg til utallige andre visninger, både offentlige og private. Sør-film har en sentral plass, og det trengs mer enn et par øyne for å få med seg det viktigste.

Aktuelle gjester
Det er ikke bare filmene som blir hentet hjem til Film fra Sør festivalen. Også mange aktuelle gjester blir huket tak i akkurat i Cannes. – Alle er på plass, poengterer Arnaud. Regissører, skuespillere og produsenter står på rekke og rad langs røde løpere. Når det gjelder film, er det her det skjer til alle døgnets tider.

SØRFOND
Også jobben med å etablere det nyopprettede SØRFOND i nettverket av internasjonale filmstøttefond, vil være sentral under festivalen i Cannes. Interesserte produsenter, regissører og andre internasjonale filmstøttefond skal møtes, og kanskje dukker det opp nye deltakere til SØRFONDs Pitching Forum som finner sted under høstens Film fra Sør festival.

Følg den engasjerte gjengen fra Film fra Sør på Facebook, Twitter og på nett! Bli med dem når de møter regissører, produsenter og skuespillere. Få et innblikk i det nyeste innen filmproduksjon fra Sør. Opplev hva som skjer bak kulissene til verdens største filmfestival. – Vi kommer med hyppige oppdateringer på alt som skjer under Cannes, lover Arnaud.

Film fra Sør på Facebook
Film fra Sør på Twitter