Førpremiere Habana Eva

Visningen av filmen Habana Eva går som planlagt på Vika kino kl 18:00 mandag 25. juli.

Film fra Sør i samarbeid med Tour de Force, Oslo kino og Dagsavisen MER inviterer til førpremiere på filmen Habana Eva mandag 25. juli kl 18:00 på Vika kino.

Den unge syersken Eva drømmer om å bli motedesigner. Frustrert av sin late men hengivne kjæreste er hun på søken etter noe nytt. Da den sofistikerte fotografen Jorge ankommer Havanna, får hun i oppdrag å være hans guide. Tiltrukket av Jorges fristende utsyn på livet, må Eva ta noen tunge avgjørelser for fremtiden - en smart og elegant metafor for Cubas nåværende situasjon.

Den venezuelanske filmskaperen Fina Torres er kjent for sine nærgående og herlige portretter av fargerike kvinneskikkelser og her har hun truffet blink med castingen av Prakriti Maduro i tittelrollen som den sky, men sensuelle Eva, som etterhvert blomstrer i all sin attraktivitet mellom de to rivalene.



Innbakt i denne latinamerikanske komedien finner vi ingredienser av magisk realisme, blant anent i form av et gjenferd som strever med å få brikkene på plass før det takker for seg. Habana Eva er en sommerflørt du kommer smilende ut av. Den gir deg et visuelt vakkert innblikk - med glimt i øyet - av dagens Cuba hvor Fidel har annonsert sin avgang og det er håp for fremtiden. Kanskje ikke bare for Eva, men for kubanere flest.

Vil du vinne gratis billetter til filmen? Send e-post til [email protected] og skriv Habana Eva i emnefeltet.

Billetter kan også kjøpes hos Oslo kinos lokaler eller på oslokino.no.

Tour de Force

Oslo Kino