Hvor går vi nå?

Vinneren av Film fra Sørs publikumspris i 2011, Nadine Labakis Where Do We Go Now?, går nå på kino!

Nadine Labaki åpnet Film fra Sør festivalen i 2011 med sin nye film Where Do We Go Now?. Filmen hadde premiere i Un Certain Regard-seksjonen i Cannes samme året, og er en musikal-komedie om hvordan kvinnelist kan hindre menn i gå til krig. Her er det bare å glede seg til en helaften med Labaki og hennes sterke, sprudlende medsøstre.

Mange ble kjent med Nadine Labaki da hun i 2007 presenterte Caramel – en film som tok publikum med til en skjønnhetssalong i Beirut. Gjennom å følge livene og romansene til kvinner som sirkulerte rundt salongen, ble vi kjent med et helt annet Beirut enn den krigstrette byen som vi kjenner fra media.

Også da hun startet sin karriere som musikkvideoregissør, brøt Labaki med forventede mønstre. I en av sine mest suksessfulle musikkvideoer, lar hun popstjernen Nancy Ajram danse som en sexy servitør på en tradisjonell, libanesisk kafé. Dette skapte oppstandelse og ble kritisert for å være usømmelig. Samtidig hjalp Labakis videoer Ajram til å bli en av den arabiske verdens største popstjerner. Og Labakis svar på kritikken? Å spille på sex var ikke uttrykk for svakhet, men styrke, og det hun hadde gjort i videoen var å fremstille en sterk og uavhengig kvinne som gjorde det hun ville.

«Kvinner i Libanon lever i en motsetning mellom hva vi vil, hva vi ønsker, og hva vi tillater oss selv. Samfunnet dømmer oss veldig hardt for de valgene vi tar, og vi dømmer også oss selv», sa Labaki i forbindelse med lanseringen av Caramel. Med Where do we go now? lar hun kvinnene for alvor ta kontroll over samfunnet. Dermed bryter flytter hun våre mentale grenser og tanker om arabiske kvinner enda ett hakk.

Om Where Do We Go Now?
Trailer til Where Do We Go Now?
Oslo Kino siden for Where Do We Go Now?