Inn i kulturnatten med Tropa de Elite - Nådeløs fiende

For syvende gang ble Oslo Kulturnatt arrangert tidligere denne måneden, den døgnlange presentasjonen av Oslos myldrende og rike kulturliv. Vi ble alle invitert til å teste det ut – helt gratis!

Film fra Sør stiller selvfølgelig opp, med førpremiere på den actionfylte brasilianske perlen Tropa de Elite – Nådeløs Fiende. Filmen er oppfølgeren av regissør José Padilhas Gullbjørnvinner fra 2008.

Inn i Oslonatten inviteres du med på en reise til Rios favelaer, fengsler, og inn bak lukkede politikerdører. Vi følger den populære oberstløytnanten Nascimento som sammen med sin gruppe elitesoldater fra det brasilianske militærpolitiet forsøker å rydde opp i narkotikagjengenes herjinger etter beste evne. Nascimento blir uforberedt dratt inn i helt andre kamper, der han må han hamle opp med gjennomkorrupte og stemmesultne politikere som gjør alt de kan for å fremme egne interesser. Bli med inn i en virkelighet gjennomsyret av blodig politisk maktspill, korrupsjon og narkotikahandel.

En representant fra den brasilianske ambassaden vil holde en kort innledning før filmvisningen.

Visningen finner sted fredag 16. september kl 23.00 på Klingenberg kino. NB: Det er begrenset antall plasser, og de første 108 i køen får sete!

NB. Filmen har 15 års aldersgrense.

Tropa_de_Elite_1

Tropa_de_elite_2Tropa_de_elite_3(2)