Kina møter Afrika

FN-sambandet, Film Med Mening og Film fra Sør ønsker velkommen til internasjonalt seminar på Litteraturhuset 20. september, med filmvisning av brødrene Nick og Mark Francis´ nyeste dokumentarfilm When China Met Africa. Nick Francis deltar på seminaret og holder innledning med mulighet for spørsmål fra publikum.

Nick Francis’ kritikerroste film Black Gold, som ble vist på Film fra Sør i 2006, omhandlet verdens andre største handelsvare kaffe og kaffens krybbe Etiopia. Filmen satte søkelyset på rettferdig handel-initiativers kamp mot multinasjonale selskaper som Nestlé, Kraft og Starbucks. I kjølvannet av filmen har vi, kanskje uten å vite det, vært vitne til en verdensomspennende oppblomstring av debatter, opplysning og utdanning innen rettferdig kaffehandel.

When China Met Africa følger tre representanter for dette gryende møtet. Den suksessfulle gårdeieren Liu er en av mange kinesiske entreprenører som har bosatt seg på kontinentet. Li, som jobber for et kinesisk multinasjonalt selskap, oppgraderer Zambias lengste vei på oppdrag fra zambiske myndigheter. Landets handelsminister reiser mellom kontinentene for å hale i land enorme økonomisk investeringer fra kinesiske myndigheter. Vi følger Kinas jakt på nye muligheter i de afrikanske landene, vi blir vitne til samspillet mellom økonomiske ressurser og naturressurser, og vi får presentert et dokumentarisk bidrag til bildet av Kinas stadig voksende makt i verdenssamfunnet.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til seminar tirsdag 20. september kl 19.00, samme dag som det holdes presidentvalg i Zambia.

Sted: Litteraturhuset, Wergelandssalen
Billettsalg starter kl 18:30. Arrangementet koster 80 kroner.