5000 elever deltok på årets Film fra Sør

I løpet av årets Film fra Sør-festival har i overkant av 5000 skoleelever sett film på festivalen. Tilbudet har vært gratis for elever på alle trinn.

Hvert år inviterer Film fra Sør til filmvisninger for skoleelever for under festivalen. I år har festivalen hatt et filmprogram tilpasset skoleelever på ulike trinn fra 1. klasse på barneskolen til 3. klasse i videregående opplæring. Totalt 18 filmer sto på programmet, ni fiksjonsfilmer, fem dokumentarer og fire animasjonsfilmer.

I likhet med resten av festivalen skulle skolevisningene egentlig forgå i kinosal, men når Oslo kommune stengte kinoer og kulturhus i forbindelse med koronapandemien ble både festivalen og skolevisningene nødt til å gjennomføres digitalt. De påmeldte elevene har enten sett film sammen i klasserommet, eller hjemme på PCen for de av elevene som har hatt hjemmeundervisning.

Skolevisning lowres 014

Elever ved Humanistskolen i Oslo fikk se filmen Sofia.

Skolevisningene er støttet av Fritt Ord og Oslo Kommune, og har vært gratis for elevene. Vi har hatt fokus på at vårt tilbud til skolene skal være gratis for at terskelen for å delta skal være lav, og at tilbudet ikke ekskluderer basert på økonomi. Vi retter derfor en stor takk til våre støttegivere.

I løpet av festivalperioden har over 5000 elever sett film på Film fra Sørs digitale plattform. Noen av elevene har også har også opplevd digitale regissørsamtaler med Håvard Fossum, regissør av dokumentaren Meet the Censors.

Nå er festivalen over for denne gang, men vi gleder oss allerede til å kunne invitere skolelever tilbake til nye, spennende skolevisninger under neste års Film fra Sør-festival i november 2021!

Skolevisning lowres 012

Bak munnbindet skjuler prosjektleder for skolevisninger, Per Eirik Gilsvik seg.