26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

For skrekkfilmentusiaster er plottet velkjent: En ung gutt forsvinner mens han er ute og leker sammen med tre venner. 25 år senere dukker han opp igjen. På samme tid forsvinner en rekke barn på mystisk vis rundt omkring i byen. Politiet mistenker en seriekidnapper, men den virkelige gjerningspersonen er noe mye mer skremmende. De fire vennene, nå voksne, blir nødt til å samle seg igjen for å ta oppgjør med det forferdelige monsteret de har brukt hele livet på å fortrenge fra minnet: et sultent, barnespisende vesen kalt Boughatate, som på nytt herjer gatene i Casablanca.

Både i handling og utførelse er det ingen tvil om at Achoura henter inspirasjon fra 80- og 90-tallets skrekkfilmer, og kanskje særlig fra skrekkmesterne Wes Craven og Stephen King. IT, som nylig kom i en ny versjon, er en åpenbar parallell. Talal Selhami klarer likevel å puste liv i en ellers velbrukt formel. Inspirasjonen kommer fra marokkansk folketro og vandrehistorier – et så og si uberørt felt i sjangeren – og Selhami har med sin andre spillefilm laget en herlig, mørk skrekkfilm med fantastisk monsterdesign. Filmen har gått på en rekke festivaler rundt om i verden, og vant nylig juryprisen på den prestisjetunge sjangerfilmfestivalen i Sitges.

Mads Wølner Voss

Regissør

Fransk-marokkanske Talal Selhami (f. 1982) har tidligere regissert kortfilmen Sinistra (2006), som blant annet ble vist på Sitges International Fantasy Film Festival, og langfilmen Mirages (2010) produsert av Nabil Ayouch, som ble vist under Marrakech filmfestival. Achoura er hans andre spillefilm.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Marokko

År 2018

Regissør Talal Selhami

Manusforfatter Jawad Lahlou, Talal Selhami, Talal Selhami, David Villemin

Fotograf Mathieu De Montgrand

Produsent Lamia Chraibi, Talal Selhami

Med Sofia Manousha, Younes Bouab, Omar Lofti, Iván Gonzáles

Spilletid 1t 30m

Språk Arabisk, Fransk

Undertekst Norsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?