26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Handlingen i Detention er satt til starten av 1960-tallet under unntakstilstanden i Taiwan, da regimet forbød all litteratur som på et aller annet vis kunne kobles til venstresidens politikk. Ved Greenwood High School deltar en gruppe lærere og studenter i en lesesirkel med forbudte bøker. Når regimet får ferten av hva som foregår ved skolen gjennom en muldvarp, begynner deltaker etter deltaker å forsvinne – for å så returnere i marerittaktige åpenbaringer hos de gjenlevende medlemmene av lesesirkelen. Spørsmålet alle stiller seg er: hvem har egentlig tystet?

Detention er basert på det taiwanske dataspillet fra 2017 med samme navn. Inspirasjonen fra spillverdenen kommer særlig frem gjennom at filmens karakterer må forsere nye «brett» med utfordringer og møter antagonister med stadig tøffere motstand. Rent visuelt minner det hele også mye om et dataspill, men ispedd sekvenser som tidvis trekker tankene mot filmer som Guillermo Del Toros Pans labyrint.

Jon Sæter

Regissør

John Hsu (f. 1981) er taiwansk regissør som debuterte som spillefilmregissør med Detention. Hans første TV-film, Real Online, vant prisen for beste fiksjonsfilm ved Taiwan Film & Video Festival i 2005. Hsu har en stor interesse for digital kultur og videospill, noe filmene hans bærer tydelig preg av.

Denne filmen inngår i

Blockbuster fra Sør

Originaltittel Fanxiao

Land Taiwan

År 2019

Regissør John Hsu

Manusforfatter Shih-Keng Chien, Lyra Fu, John Hsu

Fotograf Yi-Hsien Chou

Produsent Lee Lieh, Lee Yao-hua

Med Gingle Wang, Meng-Po Fu, Jing-Hua Tseng

Spilletid 1t 42m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Humor

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?