26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Hvis du trodde retro videospill-estetikk ikke kan smeltes sammen med et surrealistisk, avantgardistisk filmunivers – ta på tenkehetten igjen. Regissør Makoto Nagahisa klarer dette med glans i sin hyperenergiske spillefilmdebut We Are Little Zombies. Vi blir kjent med fire ungdommer i starten av tenårene, som møtes på et krematorium etter å ha mistet sine foreldre. De bestemmer seg for å danne et pop-punkband i et forsøk på å erobre verden – til tross for at de ser på seg selv som «zombier», uten følelser, håp og drømmer.

Store doser mørk komedie lyser opp dette ellers litt tungsindige utgangspunktet. Under sørgeprosessen ender tenåringene opp i absurde situasjoner for barn i deres alder, i et ellevilt handlingsforløp som parallelt er et retro videospill de selv spiller. Gjennom kvikk klipping, gotiske skrekkelementer og psykedeliske dagdrømmer, utfordrer Nagahisa den konvensjonelle måten å sørge på, og åpner opp for eklektiske alternativ.

Silje Züleyha Grimsøen

Les Montages’ omtale av We are Little Zombies her.

Regissør

Makoto Nagahisa (f. 1982, Tokyo) har regissert filmer og musikkvideoer mens han jobbet for et stort reklamebyrå. Han skrev og regisserte And So We Put the Goldfish In the Pool som resulterte i at han ble den første japaneren til å vinne Short Film Grand Jury Prize under Sundance Film Festival. We Are Little Zombies er hans første spillefilm, og vant World Cinema Dramatic Special Jury Award for Originality under Sundance Film Festival.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Publikumsprisen

Originaltittel Wî â Ritoru Zonbîzu

Land Japan

År 2019

Regissør Makoto Nagahisa

Manusforfatter Makoto Nagahisa

Fotograf Hiroaki Takeda

Produsent Haruhiko Hasegawa, Shin'ichi Takahashi, Taihei Yamanishi, Haruki Yokoyama

Med Keita Ninomiya, Mondo Okumura, Satoshi Mizuno, Sena Nakajima, Rinko Kikuchi

Spilletid 2t

Språk Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Humor

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?