26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Hai Phuong er en alenemor som har vendt ryggen til et tidligere liv i Saigons gangster-miljø for å oppdra datteren Mai i roligere omgivelser. Nå jobber hun som gjeldsinnkrever i en landsby for å tjene til livets opphold. Men det fredelige livet blir snudd på hodet når Mai en dag blir kidnappet. Noen har åpenbart valgt å provosere feil mor, og Hai Phuong setter ut på jakt for å finne datteren sin og stanse kidnapperne. Furie har alt en actionfilm trenger: nydelig koreograferte kampscener, motorsykkel-jakt, og utallige nær-døden-opplevelser.

Furie er en sjangertypisk film, men den bryter også med stereotypier. I denne filmen er det kvinnene som styrer showet, både i helte- og skurkerollen og i alle nevneverdige biroller. Veronica Ngo gjør en eksepsjonelt god rolle som Hai Phuong. Hun er tøff når det gjelder, og viser samtidig sårbarhet som bekymret mor. Levende farger, neonlys og vakre scener fra både landsbyen og det mer urbane Vietnam, gjør Furie til en visuelt stimulerende filmopplevelse.

Abirami Logendran

Regissør

Le-Van Kiet (f.1978) vokste opp i USA og studerte ved UCLA School of Theatre, Film and Television. Han startet karrieren sin med oppvekstdramaet Dust of Life (2006). Siden har han jobbet innen mange ulike sjangre, og blant annet laget skrekkfilmen The House in the Alley (2012) og Gentle (2014), som er basert på Dostojevskijs litterære verk. Hans forrige film, krim-dramaet The Rich Woman (2016), sirkler også rundt en mor som skal redde sitt barn.

Denne filmen inngår i

Horisonter

Originaltittel Hai Phuong

Land Vietnam

År 2019

Regissør Le-Van Kiet

Manusforfatter Kay Nguyen

Fotograf Morgan Schmidt

Produsent Jason Garrett, Gary Hamilton, Ryan Hamilton, Bey Logan, David Rogers, Ying Ye

Med Veronica Ngo, Mai Cát Vi. Thanh Nhien Phan

Spilletid 2t 8m

Språk Vietnamesisk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?