I After Lucía blir vi konfrontert med mobbing, ungdomskultur, moral og seksualitet. Alejandra, som nettopp har mistet moren sin i en bilulykke, flytter tilbake til metropolen Mexico City sammen med sin far og begynner på en privat videregående skole. Hun får raskt nye venner, men når hun har sex med en klassekamerat og han filmer det med mobiltelefonen, begynner et helvete for Alejandra. Hva får ungdommer til å oppføre seg bestialsk mot sine medelever, og hvordan kan det håndteres? Med stilsikre grep tar Michel Franco oss med inn på et mørkt og ubehagelig spor, en tematikk vi dessverre har sett mye mer av siden filmen ble laget i 2012. After Lucía hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes samme år, hvor den vant pris for beste film i den prestisjefylte Un Certain Regard-seksjonen.

Lasse Skagen

After Lucia blir dessverre ikke tilgjengelig for leie ved festivalen da versjonen vi har fått av filmen ikke har fungerende undertekster. Vi beklager dette!

Regissør

Michel Franco (f. 1979) er en meksikansk regissør, manusforfatter og produsent, best kjent for filmene After Lucia (2012) og April's Daughter (2017), som begge har vunnet priser i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes, og Chronic (2015), som konkurrerte om Gullpalmen.

Originaltittel Después de Lucía

Land Mexico, Frankrike

År 2012

Regissør Michel Franco

Manusforfatter Michel Franco

Fotograf Chuy Chávez

Produsent Marco Polo Constandse, Michel Franco, Alexis Fridman, Elias Menasse, Billy Rovzar, Fernando Rovzar

Med Tessa Ia, Hernán Mendoza, Gonzalo Vega Jr.

Spilletid 1t 43m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?