26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Ikke siden Robert Altmans McCabe and Mrs. Miller har et landskap føltes så goldt, iskaldt og ugjestmildt som Tierra de Fuego på sørspissen av Chile gjør i Blanco en Blanco. Det males opp styggvakre tablåer i dus grå koloritt, som leder tankene mot andre chilenske filmskapere som Pablo Larraín og Patricio Guzmán. Her er også nikk til maleriske periodefilmer som Portrait of a Lady on Fire og Barry Lyndon.

Omgivelsene nærmest suger livskraften ut av den brokete forsamlingen i og rundt godset til den mystiske Mr. Porter. Blant dem er fotografen Pedro, som har blitt hyret inn av Porter til å ta bryllupsbilder av hans alt for unge fremtidige kone. Det som i utgangspunktet skal være en enkel og grei jobb, ender opp med at Pedro blir værende på stedet i påvente av flere oppdrag. Samtidig som han går i gang med å dokumentere Porters folks grusomme herjinger mot den lokale urbefolkningen, utvikler han en usunn fascinasjon for den mindreårige bruden.

En av Sør-Amerikas fremste skuespillere, lakoniske Alfredo Castro, er fantastisk i rollen som den livstrette fotografen Pedro. Få, om noen, klarer på like imponerende vis å fremkalle sympati hos tilskueren for karakterer som først og fremst fremstår noe stakkarslige.

Jon Sæter

Regissør

Théo Court (f. 1980) er regissør og manusforfatter, oppvokst i Chile og Spania. Han studerte fotografi i Madrid, før han startet filmstudier ved Arcis University i Chile. Hans første spillefilm Ocaso (2010) fikk støtte fra IFFR’s Hubert Bals-fondet, og hadde premiere ved filmfestivalen i Rotterdam. Blanco en Blanco ble sluppet på filmfestivalen i Venezia i 2019, der Court vant prisen for beste regi i Horisont-seksjonen.

Denne filmen inngår i

Hovedkonkurranse Publikumsprisen

Originaltittel Blanco en Blanco

Land Spania, Chile, Frankrike, Tyskland

År 2019

Regissør Théo Court

Manusforfatter Théo Court, Samuel M. Delgado

Fotograf José Ángel Alayón

Produsent Eva Chillón

Med Alfredo Castro, Lars Rudolph, Ignacio Ceruti, Lola Rubio, Esther Vega Pérez Torres

Spilletid 1t 40m

Språk Spansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?