26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Kan de levende døde være en forretningsmulighet? Fraskilte Juan lever livet i Havanna, hvor han fisker, fester og flørter seg gjennom dagene. Han er fornøyd med tilværelsen, og i motsetning til mange andre lengter han ikke etter et bedre liv i Miami. Men én dag begynner merkelige hendelser å inntreffe. En mystisk og dødelig epidemi sprer seg raskt gjennom byen, og truer med å bryte ned samfunnet. Juan lar seg imidlertid ikke skremme. Han ser en sjanse til å snu situasjonen til sin fordel, og på kort tid er skadedyrfirmaet «De dødes Juan» en realitet.

Juan of the Dead er en humoristisk vri på den klassiske zombiefilmen, i slekt med britiske Shaun of the Dead (2004). Dette er imidlertid ikke bare en lettbeint zombiekomedie: Regissør Alejandro Brugués kommer ved flere anledninger med skarpe stikk mot den sosiale og politiske situasjonen på Cuba. Resultatet er en fin balanse mellom humor og alvor.

Red.

Regissør

Alejandro Brugués er regissør og manusforfatter. Han regidebuterte med dramaet Personal Belongings i 2006. Fem år senere kom Juan of the dead (2011), som han vant flere priser for.

Denne filmen inngår i

Film fra før

Originaltittel Juan de los muertos

Land Spania, Cuba

År 2011

Regissør Alejandro Brugués

Manusforfatter Alejandro Brugués

Fotograf Carles Gusi

Produsent Claudia Calviño, Inti Herrera, Gervasio Iglesias

Med Alexis Díaz de Villegas, Jorge Molina, Andros Perugorría, Andrea Duro

Spilletid 1t 32m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Humor

Format Blu-ray

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?