26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Se for deg antitesen til gjengen fra Ocean’s Eleven, og du har den brokete forsamlingen som planlegger Det store kuppet i denne komedien. I sentrum for den nokså godslige gjengen ranere står Luis (Guillermo Francella) og Fernando (Diego Perreti). Førstnevnte er en slags gentlemanstyv, med gode manerer og sansen for pene dresser. Sistnevnte er en dagdrømmer med et nærmest konstant forbruk av marihuana. Sammen starter de planleggingen av et kreativt ran i beste Robin Hood-stil. Filmen er basert på et virkelig ran som fant sted i Argentinas hovedstad Buenos Aires i 2006.

Setter du pris på filmer som Brett Ratners Tower Heist eller våre egne Olsenbanden-filmer, vil du garantert like The Heist of the Century. Selv om dette er lettbente og fornøyelige saker, klarer regissør Winograd på imponerende vis å få frem hva som står på spill for ranerne. Filmen kan utvilsomt leses som en kommentar på storbankenes stadig mer dominerende rolle i økonomien til flere søramerikanske land.

Jon Sæter

Regissør

Ariel Winograd (f. 1977) er Argentinas fremste regissør når det kommer til underholdende komedier, blant annet den svært fornøyelige No Kids (Sin hijos) som ble vist under Film fra Sør i 2015. Winograd hadde sin første filmjobb av betydning som praktikant på settet til Spike Lees Inside Man i 2006.

Denne filmen inngår i

Horisonter

Originaltittel El robo del siglo

Land Argentina

År 2020

Regissør Ariel Winograd

Manusforfatter Alex Zito, Fernando Araujo

Fotograf Félix Monti

Produsent Fernando Carranza , Javier del Pino, Ricardo Freixa, Juan Pablo García,Axel Kuschevatzky, Fernando Szew, Alex Zito, Pola Zito

Med Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque, Pablo Rago

Spilletid 1t 54m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Humor

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?