26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I Heroic Losers trer den argentinske nasjonalkarakteren fram, i form av en underholdende hevnlysten bande fra landsbygda utenfor Buenos Aires. Bakteppet for handlingen er finanskrisen i Argentina i 2001. Den tidligere fotballegenden Fermin Perlassi, spilt av Oscar-vinner Ricardo Darín, er en person de andre landsbybeboerne virkelig ser opp til. Sammen bestemmer de seg for å samle inn penger for å kjøpe en industriell landbrukseiendom og gjøre den om til et kooperativ som vil forbedre deres felles levekår. Pengene legger de i ei skoeske som Fermin plasserer i banken – men dessverre blir de ofre for korrupsjon, og pengene forsvinner.

Med Fermin i spissen som en argentinsk Robin Hood planlegger mennene et kupp for å få pengene tilbake. De sjarmerende bøndene som banden består av, er ikke redde for å tenke utenfor boksen – som når de sprenger dynamitt for å fange fisk. Man kan ikke gjøre annet enn å heie dem fram i sin kamp mot korrupsjonen.

Silje Züleyha Grimsøen

Regissør

Sebastián Borensztein (f. 1963) ble født i Buenos Aires i Argentina, og er en prisvinnende manusforfatter og regissør. Før han begynte å jobbe med spillefilmer, var han en av de mest suksessfulle og profilerte produsentene, regissørene og manusforfatterne for tv i Argentina. Tv-serien El Garante som han lagde på 90-tallet, vant flere priser og ble nominert til en Emmy.

Denne filmen inngår i

Blockbuster fra Sør

Originaltittel La odisea de los giles

Land Argentina, Spania

År 2019

Regissør Sebastián Borensztein

Manusforfatter Sebastián Borensztein

Fotograf Rodrigo Pulpeiro

Produsent Fernando Bovaira, Leticia Cristi, Chino Darín, Ricardo Darín, Simón de Santiago, Axel Kuschevatzky, Matías Mosteirín, Federico Posternak, Hugo Sigman,

Med Ricardo Darín, Luis Brandoni, Verónica Llinás, Chino Darín

Spilletid 1t 56m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Humor

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?