fre. 12.11
18:30 - 19:57
Vika 2
man. 15.11
18:00 - 19:27
Vega 1
ons. 17.11
18:30 - 19:57
Vika 3

Amina bor sammen med sin 15 år gamle datter i utkanten av N’Djamena, hovedstaden i Tsjad, hvor hun har bygd seg en tilværelse som håndverker. Hun er troende muslim og praktiserer sin religion med overbevisning. Da hun ble gravid i ung alder ble Amina kastet ut av sin egen familie, og siden den gang har hun måttet klare seg på egen hånd. Når hennes datter kommer opp i en vanskelig situasjon, settes både hennes tro og hennes kamp for sin datter på en stor prøve.

Mahamat-Saleh Haroun fikk Film fra Sør-festivalens ærespris i 2019. Med sin nye film utfordrer han religiøs tro og kulturtradisjoner i en sterk og følelsesladet historie. Med stilsikker hånd lykkes regissøren i å skildre de vanskelige valgene en mor må ta, når hun må veie hensynet til sin datter på ene siden og motstand fra omgivelsene på den andre. I et land hvor de fleste av innbyggerne er muslimske, tar regissør Haroun et modig valg ved å sterkt utfordre en tolkning av islam hvor Amina ville ofret sin datter istedenfor å støtte henne.

Lingui hadde sin verdenspremiere i hovedprogrammet i Cannes i 2021, og Haroun befester med dette sin posisjon som en av de aller største regissørene på det afrikanske kontinentet.

Lasse Skagen

Regissør

Mahamat-Saleh Haroun (f. 1961) er født in Abéché i Tsjad. Han studerte på Filmkonservatoriet Libre du Cinema i Paris. Han har laget en rekke internasjonalt anerkjente filmer; som Bye bye Africa (1999), Screaming man (2010) og A season in france (2017). Lingui: The Sacred Bonds hadde sin verdenspremiere i Cannes i 2021.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE Digitalt filmprogram

Originaltittel Lingui

Land Tsjad, Frankrike, Belgia, Tyskland

År 2021

Regissør Mahamat-Saleh Haroun

Manusforfatter Mahamat-Saleh Haroun

Fotograf Mathieu Giombini

Produsent Melanie Andernach, Diana Elbaum, Florence Stern, Anne Berger

Med Achouackh Abakar, Rihane Khalil Alio, Youssouf Djaoro

Produksjonsselskap Pili Films, Goï Goï Productions

Distribusjon Films Boutique

Spilletid 1t 27m

Språk Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen og mange andre kan du se hjemme på Digital Festival. Finn ut mer her.

Digital festival

Hva med disse filmene?