tor. 17.11
18:00 - 20:09
Vega 1
søn. 20.11
20:00 - 22:09
Vega 1

Med Min vakre stjerne spør Hirokazu Koreeda; hva er samfunnets ansvar for de minste som ikke tas vare på, og hvordan kan vi gjøre en bedre jobb?

Min vakre stjerne bygger videre på Kore-edas mesterlige Shoplifters – som fokuserer på «kidnappingen» av en liten jente fra en familie som ikke tar vare på henne. Denne gangen er fokuset på et par typer som driver virksomhet på mødre som av ulike grunner forlater sine nyfødte i såkalte «baby-bokser». Når vår baby forlates utenfor en kirke, slår duoen til og har en ny jobb med å finne et par som selv ikke kan få barn. Det fører til mange forviklinger. Ikke minst er babyens drapsetterlyste mor med på alt det som skjer. Med både tragedie og store doser humor følger en roadmovie som byr på det aller meste.

Mesterregissøren Hirokazu Kore-edas første sør-koreanske film har et skuespillerensemble i stjerneklasse. Song Kang-ho (Parasitt) vant prisen for beste skuespiller under årets festival i Cannes, og i andre roller finner vi superstjernen Lee Ji-eun – også kjent under artistnavnet IU – og Doona Bae, kjent blant annet fra The Host (2006) og Wachowski-søstrenes Cloud Atlas (2012). Filmen ble veldig godt mottatt på Cannes-festivalen, og bekrefter Kore-eda som en av vår tids største regissører. Her følger han sitt spennende spor videre på genuine og samfunnsaktuelle historier om barn som ikke tas vare på, både i det japanske og koreanske samfunnet.

Med Kore-edas enestående evne til å formidle begivenheter og følelser rundt et vanskelig tema blir dette en herlig og varm film, som skaper både refleksjon og sterke følelser rundt et stort samfunnsproblem over hele verden.

Lasse Skagen

Regissør

Hirokazu Koreeda er en av verdens største regissører, og er kreditert med 28 titler. Regissøren har vært på besøk hos Film fra Sør både i 2009 og 2016, og har mottatt festivalens ærespris. I 2018 vant han Gullpalmen i Cannes for Shoplifters.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE K-FILM PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel 브로커 (Beurokeo)

Land Sør-Korea

År 2022

Regissør Hirokazu Kore-eda

Manusforfatter Hirokazu Kore-eda

Fotograf Hong Kyung-pyo

Produsent Eugene Lee

Med Song Kang-ho, Dong-won Gang, Bae Doona

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 2t 9m

Språk Koreansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?