lør. 12.11
18:30 - 20:00
Vika 3
søn. 13.11
18:00 - 19:30
Vika 4
man. 14.11
18:45 - 20:15
Vega 3
lør. 19.11
14:00 - 15:30
Vika 3

Vi møter Maria og moren Lilibeth mens de prøver å starte et liv på Nicaraguas største søppelfylling, hvor de i prosessen blir separert.

Unge Maria starter hver dag med å dra på søppelfyllingen for å finne ting som moren, Lilibeth, kan selge. Hun ser ikke ut til å mangle noe da hun lever et bekymringsløst liv og dagene er rutinepregete; Hun er oppe tidlig, kommer hjem å leker med valpene sine eller går på oppdagelsesferd, før hun legger seg igjen.

Dette får en brå endring når hun gir valpene dårlig mat fra søppelfyllingene og de dør. Moren blir ikke blid, da hun planla å selge valpene for å få mer penger, og siden moren ikke kan betale husleien hun skylder, etterlater hun Maria på en gjenbruksfabrikk. Her blir Maria, sammen med de andre barna satt til å jobbe for maten. Hun blir kjent med Tadeo, og de former et bånd, før hun bestemmer seg for å rømme og finne tilbake til moren og det tidligere hjemmet sitt.

Filmen gir et realistisk og sterkt bilde av hvor brutalt det å leve i fattigdom er, og er en imponerende debut av regissør Laura Baumeister de Montis.

Anette Rasmussen

Regissør

Laura Baumeister er født og oppvokst i Nicaragua, og tok senere utdanning ved Mexico’s Centro de Capaciticion Cinematografia. I tillegg til å være filmskaper er hun sosiolog. Hun har tidligere lagd kortfilmer som Isbella in Winter (2014), Fuerza Bruta (2016), og Ombligo de Agua (2018) Daughter of Rage er hennes spillefilmdebut.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN SØRFOND

Originaltittel La Hija de todas las rabias

Land Nicaragua

År 2022

Regissør Laura Baumeister de Montis

Manusforfatter Laura Baumeister de Montis

Fotograf Teresa Kuhn

Produsent Dag Hoel

Med Ara Alejandra Medal, Virginia Sevilla, Carlos Gutiérrez, Noé Hernández, Diana Sedano.

Produksjonsselskap Dag Hoel Filmproduksjon, Felipa Films, Halal Films

Distribusjon Dag Hoel

Spilletid 1t 30m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?