søn. 13.11
18:00 - 19:49
Vika 3
tor. 17.11
20:45 - 22:34
Vega 1
fre. 18.11
18:15 - 20:04
Vega 2

En unik afrofuturistisk, sci-fi-punk-musikal med et visuelt vidunderlig sammensmelting av temaer.

I fjelltoppene av Burundi møter vi Matalusa, en gruvearbeider på jakt etter metall. Under tøffe arbeidsforhold prøver han og kollegaene å holde humøret oppe gjennom sang og dans. Etter hvert får Matalusa nok og legger på flukt. Han blir dratt inn i cyberspace, hvor han møter likesinnede, blant annet interseksuelle Neptune som kjemper mot kapitalismen og menneskene utenfor. I cyberspace, et hacker-kollektiv, prøver de å lage seg et eget og bedre miljø på innsiden.

Neptune på den andre siden ender opp i cyberspace etter å ha blitt overfalt av en mann som viser seg å høre til cyberspace-klanen. Denne klanen virker som en stor familie som holdes sammen av den samme ideologien og tankesettet. Deres teknologiske verden er roligere og mindre stressende enn verden utenfor og de som kommer seg inn sier at det er som de har fått et kall som har trukket dem dit.

Filmen forteller historien ved hjelp av sang og dans mellom de ulike karakterene, men det er Matalusa og Neptune som er i sentrum. Vi ser også at cyberspace-klanen har drakter som er bygget av datalignende deler og det virker som de er en del av maskinen når de går over til denne verdenen. Neptune Frost er en av årets mest kritikerroste og unike filmer, og er en unik afrofuturistisk science fiction-punk-musikal med klare paralleller til Alice i eventyrland.

Anette Rasmussen

Regissør

Anisa Uzeyman er født og oppvokst i Rwanda, hun er skuespiller både på scene og i film. Tidligere har hun regissert fire andre filmer. En av disse er Dreamstates som ble belønnet på Los Angeles Film Festival i 2016. Saul Williams er en kunstner fra New York. Han har jobbet lenge i det uavhengige pop miljøet, hvor han er et kjent navn. I tillegg er han kjent forfatter, poet og skuespiller. Neptune Frost blir hans regi debut.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Neptune Frost

Land Rwanda, USA

År 2021

Regissør Anisia Uzeyman og Saul Williams

Manusforfatter Saul Williams

Fotograf Anisia Uzeyman

Produsent Saul Williams

Med Bertrand Ninteretse, Elvis Ngabo, Cheryl Isheja, Eliane Umuhire.

Produksjonsselskap 5000 Broadway Productions, Carte Blanche.

Distribusjon Kino Lorber

Spilletid 1t 49m

Språk Kinyarwanda, Kirundi, Swahili, Fransk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Science Fiction, Musikal

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?