lør. 12.11
18:30 - 19:50
Vika 2
tir. 15.11
21:00 - 22:20
Vika 4
tor. 17.11
20:45 - 22:05
Vika 4

Fra den prestisjetunge konkurranseseksjonen Un Certain Regard på årets filmfestival i Cannes får vi servert en utrolig vakker historie om en mann som søker en portal inn i det hinsidige.

Maher jobber i et tradisjonelt teglverk i Sudan, der vannet fra Nilen brukes i arbeidet. Når han ikke jobber ved demningen veksler han mellom å ringe sin utkårede og lytte på radioen sammen med sine arbeidskollegaer, om et pågående voldelig opprør i landet som sprer seg. Det han imidlertid bruker all fritiden på, ligger i et ørkenlandskap utenfor byggeplassen. Av leire bygger han det som ser ut som et tre, men som på et tidspunkt begynner å bevege på seg og se levende ut.

Maher lever på sin stillfarende måte et liv i grenselandet mellom drøm og virkelighet. Han har en trøblete sjel, som søker forløsning utenfor dette livet, og byggverket hans symboliserer inngangen til en annen tilstand. 5 år brukte filmskaperen og den visuelle kunstneren Ali Cherri på å lage filmen. Den har en filosofisk, transcendental tone, som trekker deg inn i noe som ligger utenfor denne verden. Det er dypt fascinerende, filmspråket er stilsikkert og bildene slående vakre.

Regissør

Ali Cherri er en libanesisk visuell kunstner og filmskaper som kombinerer film, videokunst, skulptur og installasjon for å utforske konstruksjonen av historiske narrativer. Cherris kortfilmer, The Disquiet (2013) og The Digger (2015), har blitt vist på filmfestivaler rundt om i verden. The Dam er hans spillefilmdebut.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Al-Sadd / Le barrage

Land Sudan, Serbia, Tyskland, Frankrike

År 2022

Regissør Ali Cherri

Manusforfatter Ali Cherri, Bertrand Bonello, Geoffroy Grison.

Fotograf Bassem Fayad

Produsent Janja Kralj

Med Maher El Khair, Mudathir Musa, Santino Aguer Ding.

Distribusjon Indie Sales

Spilletid 1t 20m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?