ons. 16.11
18:00 - 19:34
Vika 3
tor. 17.11
19:00 - 20:34
Vega 3
fre. 18.11
21:15 - 22:49
Vika 1

En trailer for en Isaac Nabwanas hjemmesnekrede actionfilm, sender filmnerden Alan Hofmanis til Wakaliwood i Uganda. Han ser globalt potensiale for Isaacs unike filmer, som oser av skaperglede. Men veien dit viser seg å være lang.

Velkommen til Wakaliwood! I slummen utenfor Ugandas hovedstad, har Isaac Nabwana bygget en actionindustri. Inspirert av Rambo og Chuck Norris, produserer han actionfilmer med superenkle effekter og velkoreografert kung fu. I 2012 kommer filmnerden Alan Hofmanis over traileren for Who Killed Captain Alex. Han bestemmer seg med én gang for å flytte til Wakaliwood. Der blir han både actionstjerne og deres misjonær til omverdenen.

Cathryne Czubek har fulgt Isaac og Alan tett over flere år, og laget et kjærlighetsbrev til et miljø fullt av skaperglede. Mitraljøser og helikoptre blir sveiset fra skrapmetall. Med VJ Emmies helsprø kommentarspor, får filmene en unik sjarm. Men det er nok av utfordringer. I et klassedelt Uganda, er det vanskelig å bli tatt på alvor når man kommer fra slummen. Men det er heller ikke noe enkelt internasjonalt. På tross av en viral suksess og Alans nettverk, er det vanskelig å få filmene ut i verden.

Bli med på Isaac og Alans reise, og bli smittet av Wakaliwoods hyperaktive sjarm. De ønsker å bli de eksploderende hoders Beatles. Once Upon a Time in Uganda er i VJ Emmies ord en “MOVIE MOVIE MOVIE”!

Kristoffer Holen

Feil i lommeprogram: I lommeprogrammet er visningen av ONCE UPON A TIME IN UGANDA torsdag 17. NOV satt opp kl. 18.30. Rett visningstidspunkt er 19.00.

Regissør

Cathryne Czubek er en dokumentarfilmskaper og produsent basert i New York. Hennes filmer handler ofte om kvinnesaker. A Girl and a Gun (2013) ble vist på DOC NYC. Dokumentarserien Screw You Cancer (2013) var første digitale serie til å vinne Television Academy Honor. Once Upon a Time in Uganda hadde premiere på SXSW 2022.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR PUBLIKUMSPRISEN

Originaltittel Once Upon a Time in Uganda

Land Uganda

År 2021

Regissør Cathryne Czubek

Manusforfatter Cathryne Czubek, Amanda Hughes

Fotograf Matt Porwoll

Produsent Gigi Dement, Cathryne Czubek, Hugo Perez, Matt Porwoll, Kyaligamba Ark Martin

Med Isaac Nabwana, Alan Hofmanis, Harriet Nabwana, V.J. Emmie

Produksjonsselskap Salted Media

Distribusjon Blue Finch

Spilletid 1t 34m

Språk Swahili, Engelsk, Luganda

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?