søn. 13.11
18:00 - 20:01
Vega 1

25 år gamle Freddie har vokst opp i Frankrike, men vender for første gang tilbake til landet hun ble født i. Det blir en krevende reise i egen identitet og rotløshet.

Kambodsjansk-franske Davy Chou vender tilbake til filmfestivalen i Cannes og denne gang i den prestisjetunge Un Certain Regard seksjonen, etter at han debuterte på festivalen med Diamond Island i 2016. Det er en glimrende retur, med en film som viser frem en sjelden sensibilitet for den rotløsheten en tidlig adopsjon kan gi.

25 år gamle Freddie er en ung selvstendig kvinne født i Sør-Korea, men som har vokst opp med franske adoptivforeldre i Paris. Hun er tøff, nesten litt kynisk i sin omgang med andre, og sier ikke nei takk til en god fest. Da hun nesten på et innfall, bestemmer seg for å endre en reise fra Tokyo til Seoul, og dermed for første gang er tilbake til i hjemlandet etter adopsjonen, trigger det også lysten til å finne ut mer om sitt opphav. Det setter igang en rekke prosesser i og rundt henne, som vil forandre livet hennes for alltid.

Regissør Chou har sin egen spesielle måte å utforske hva det vil si å bli konfrontert med det å bli forlatt som spedbarn, og siden gjennomgå alle de utfordrende prosessene det kan være å finne sine egne. Men hva er egentlig ens egne, når de har sin identitet knyttet til en kultur man ikke har noe forhold til? Med en fantastisk prestasjon av Park Ji-Min, i sin første rolle som skuespiller, tas vi med på en velfortalt og intens reise på det å utforske egen identitet på godt og vondt.

Lasse Skagen

13. NOV – Intro ved Uma Feed

Samfunnsdebattant, skuespiller og interdisiplinær scenekunstner introduserer visningen av RETURN TO SEOUL søndag 13. NOV. kl. 18.00 i Vega 1.

Regissør

Davy Chou er en kambodsjansk-fransk filmskaper og en av grunnleggerne av produksjonsselskapet Vycky Films. Han debtuterte som kortfilmskaper i 2006 med Le Premier film de Davy Chou og har siden laget Expired (2008), The Twin Diamond (2009), Golden Slumbers (2012) og Cambodia 2099 (2014). Han spillefilmdebuterte i 2016 med Diamond Island som hadde premiere i Kritikeruken i Cannes.

Denne filmen inngår i

K-FILM

Originaltittel Retour à Séoul

Land Sør-Korea, Frankrike, Tyskland, Belgia, Romania

År 2022

Regissør Davy Chou

Manusforfatter Davy Chou

Fotograf Thomas Favel

Produsent Katia Khazak, Charlotte Vincent

Med Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han

Produksjonsselskap Aurora Films

Distribusjon Selmer

Spilletid 1t 56m

Språk Koreansk, Fransk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?