søn. 13.11
20:30 - 22:02
Vika 3
søn. 20.11
17:45 - 19:17
Vega 1

En glimrende «coming-of-age-film i voksen alder» om kokkekunst og kulturkrasj.

Etter en nær-døden-opplevelse begir en av Frankrikes beste kokker på en reise for å finne den ultimate matretten som fanger umami-smaken, den siste smaken etter salt, søtt, surt og bittert. Dette tar han med på en reise fra Frankrike til Japan. Gérard Depardieu spiller den livstrøtte kokken, og rollegalleriet består av et herlig ensemble av franske og japanske veteraner.

Det er noe forfriskende med «coming of age»- filmer med godt voksne karakterer i fokus. Gérard Depardieu i rollen som Gabriel Carbin er seg selv lik, med all grynting og livstrøtthet det innebærer, men når den gamle superkokken får ferten av noe som faktisk engasjerer og inspirerer ham tennes en gnist i øynene hans. Den utilpasse Depardieus keitete møte med Japans kultur og tradisjoner er både rørende og morsomt. Til sist viser filmen på glimrende vis at ekte lidenskap er universell, uansett hvor i verden du kommer fra.

Visningene av Umami gjøres i samarbeid med Institut français.

Regissør

Slony Sow er en fransk regissør, manusforfatter, produsent, og tidligere skuespiller. Han startet sin karrieren som skuespiller i TV, film og teater før han gikk startet som regissør. I 2011 regisserte han kortfilmen Winter Frog med Gérard Depardieu, som ble vist på filmfestivalen i Cannes. I 2015 debuterte han med spillefilmen Parisienne som ble vist på filmfestivaler i hele verden.

Denne filmen inngår i

HORISONTER Kulinarisk kino

Originaltittel Umami

Land Frankrike, Japan

År 2022

Regissør Slony Sow

Manusforfatter Slony Sow

Fotograf Denis Louis

Produsent Lucas Oliver-Frost, Slony Sow

Med Gérard Depardieu, Kyôzô Nagatsuka, Pierre Richard, Rod Paradot, Sandrine Bonnaire, Eriko Takeda

Produksjonsselskap Oliver-Frost Films, Slony Pictures

Spilletid 1t 32m

Språk Fransk, Engelsk, Japansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?