Bli med på en herlig reise i kunsten å lage mat, med Diana Kennedy i førersetet.

Forfatteren og matskribenten Diana Kennedy døde i sommer 99 år gammel, og til tross for sitt britiske opphav vil mange hevde at hun gikk bort som en meksikaner i sjelen. Allerede på 60-tallet flyttet hun til Mexico hvor hun ivrig påbegynte sitt livsprosjekt med å utforske den meksikanske matkulturen. I 1981 fikk hun den høytstående meksikanske utmerkelsen The Mexican Order of the Aztec Eagle. Når vi møter henne i dokumentaren er hun 97 år gammel, og har lagt bak seg intet mindre enn 17 kokebøker om emnet. Vi blir med på en fantastisk reise inn i en verden, der kjærligheten til matkultur står over alt annet i livet, helt til siste åndedrag.

Diana Kennedy åpner på sitt strenge men også inviterende vis rommet for hva den meksikanske matkulturen representerer, men også mye mer. Hun går langt forbi tacoens verden og introduserer oss for det som for henne blir det aller viktigste i all matkultur, uansett hvor i verden du befinner deg. Hun kjører på kryss og tvers av Mexico, på jakt etter den lokale matkulturen og leter seg frem til spennende råvarer, smaker, lukter, lokale retter og produksjonsforhold. Det er dette som bestemmer kvaliteten på maten som serveres på bordet. Kennedy har en økologisk inngang til alt hun gjør, og det å snakke med lokale leverandører og kokker er alfa omega. Det gjør både filmen og henne til en universell øyeåpner for alt som har med mat og kokkelering å gjøre. Alle vil ha glede av energien og kunnskapen hun legger for dagen, og dette er en film for alle som er glad i å lage mat eller spise god mat. Begge deler er jo kongelig, og Diana Kennedy er virkelig dronningen.

Lasse Skagen

Filmvisningen 28. oktober på Vippa gjøres i samarbeid med Mexicos Ambassade i Oslo.

Regissør

Elizabeth Carroll har studert film ved University of San Francisco. Diana Kennedy: Nothing Fancy er hennes første spillefilm. Filmen har blitt vist på flere festivaler over hele verden, og vant juryprisen for «Excellence in Storytelling» på festivalen South by Southwest og publikumsprisen på filmfestivalene i Palm Springs og Santa Fe. Hun jobber for tiden med å utvikle nye dokumentar- og fiksjonsfilmer.

Denne filmen inngår i

Kulinarisk kino

Originaltittel Diana Kennedy: Nothing Fancy

Land USA, Mexico

År 2019

Regissør Elizabeth Carroll

Manusforfatter Elizabeth Carroll, Yaara Sumeruk

Fotograf Paul Mailman, Andrei Zakow

Produsent Gina Abatemarco, Dan Braun, Elizabeth Carroll, David Koh.

Produksjonsselskap Greenwich Entertainment, Submarine Deluxe

Distribusjon Dogwoof

Spilletid 1t 15m

Språk Engelsk, Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?