lør. 12.11
21:00 - 22:17
Vika 4
søn. 13.11
16:00 - 17:17
Vika 4
lør. 19.11
18:30 - 19:47
Vika 4
søn. 20.11
18:45 - 20:02
Vika 4

En rørende historie om spåkvinnen Vicenta som plutselig mister kontroll over sine helbredende evner og starter å utforske virkeligheten rundt seg.

Vicenta er en av de cubanske spådamene som har blitt omtalt med forakt siden kolonitiden og aldri kalt med sitt fulle navn. Hun møter daglig en haug av folk som strømmer hjem til henne på søken etter løsninger på problemene sine. Når sønnen forlater byen på jakt etter en fremtid Vicenta ikke klarer å forutsi, blir hun fortvilet over denne yrkesmessige ubalansen. Og for første gang begynner hun å bli interessert i å selv utforske hva som kan ligge bak kundenes bekymringer.

Hovedrolleinnehaver Linnett Hernández Valdés skaper et spennende og unikt kvinnebilde på lerretet som Vicenta B. Hennes dype stemme, og modige og omtenksomme natur er umulig å være likegyldig til. På hennes oppdagelsesreise skildrer regissør Carlos Cheluga byen Havanas historie og kaster et kritisk blikk på landets kolonifortid og dens ødeleggende innvirkning på lokalsamfunnet i nåtiden.

Maka Dolidze

Regissør

Carlos Cheluga (1983) er kubansk filmregissør, produsent og manusforfatter. Han har flere fått manuspriser for filmene sine, og debuterte som regissør med Melaza (2013), som hadde premiere på filmfestivalen i Rotterdam. Hans andre film Santa y Andrés ble vist på over 70 internasjonale filmfestivaler, og hans nest siste film Generacion (2019) er en kunstfilm som har blitt vist på kulturelle sentre og i gallerier rundt om i verden, blant annet Havana Art Biennial 2019 og ARCO Madrid 2020.

Denne filmen inngår i

HORISONTER SØRFOND

Originaltittel Vicenta B.

Land Cuba, Colombia, Norge, USA, Frankrike

År 2022

Regissør Carlos Lechuga

Manusforfatter Carlos Lechuga, Fabián Suárez

Fotograf Denise Guerra

Produsent Claudia Calviño, Consuelo Castillo, Samuel Chauvin, Christopher Clements, Julie Goldman, Dag Hoel, Carlos Lechuga

Med Linnett Hernández Valdés, Pedro Martínez, Mireya Chapman, Ana Flavia Ramos, Eduardo Martínez, Aimee Despaigne

Produksjonsselskap Cacha Films, Promenades Films, Motto Pictures, Romeo, Dag Hoel Filmproduksjon

Spilletid 1t 17m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?