lør. 11.11
20:30 - 21:45
Cinemateket Lillebil
ons. 15.11
20:30 - 21:45
Cinemateket Lillebil
søn. 19.11
21:00 - 22:15
Vega 2

En fengslende og opprivende sjangerhybrid satt til Medellíns skeive miljø. Med menneskemøter som setter spor, lenge etter at lyset har kommet på i kinosalen.

Anhell69 blander dokumentar og fiksjon på en helt særegen måte. Den noe kryptiske tittelen viser til Instagram-navnet til en av de mest hjerteskjærende skjebnene vi blir presentert for i filmen. Den colombianske regissøren Theo Montoya kryssklipper intervjuer han har gjort med medlemmer av det svært selvdestruktive queer-miljøet i konservative Medellín, med scener fra en B-film om spøkelser han lagde for flere år siden. På glimrende vis fungerer spøkelsene som en allegori på de mange intervjuobjektene som har gått bort siden Montoya fikk dem i tale.

«Both in its editing and visually, Anhell69 is often striking — in its fragmented, strobed renditions of drag nightclubs, in the ghostly sequences from the film Montoya is going to make, in its magnificent high-altitude drone shots of Medellin at night.»
– Jonathan Holland, Screen Daily –



Jon Sæter

Regissør

Theo Montoya (f. 1992) er en colombiansk regissør og mannen bak produksjonsselskapet Desvio Visual. Han har en grad i visuell kommunikasjon fra universitet i hjembyen Medellín. I mer en syv år har han jobbet med audiovisuelle produksjoner rundt temaer som queer-kultur, nihilisme og sosiale utfordringer.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR KUNST & MUSIKK

Originaltittel Anhell69

Land Colombia, Romania, Frankrike, Tyskland

År 2022

Regissør Theo Montoya

Manusforfatter Theo Montoya

Fotograf Theo Montoya

Produsent Juan Pablo Castrillon, Theo Montoya, Juan Pablo Catrillón Vergara

Produksjonsselskap Desvio Visual

Spilletid 1t 15m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar, Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?