Anbefalinger fra Christin Berg (Nordisk Film Kino)

Nordisk Film Kino er kinokjeden som blant annet inkluderer Film fra Sørs faste visningssteder Vika kino og Klingenberg. Her deler programdirektør Christin Berg sine festivalanbefalinger.

Guled & Nasra

Den første somaliske filmen på kino noensinne, og bare dét er grunn nok til å se denne filmen. Guled & Nasra er en sympatisk og hjertevarm kjærlighetshistorie der vår helt gjør alt i sin makt for å skaffe penger til en viktig operasjon for sin kone. Musikken, sjarmen, omgivelsene, kjærligheten og vemodet i filmen gir en helt særegen opplevelse.

(Alle visninger av Guled & Nasra under Film fra Sør er utsolgt, men filmens slippes på ordinær kino 19. november.)

Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam

Dette er en tankevekkende dokumentar om kvinner som arbeider for å revolusjonere islam med kjærlighet, åpenhet og likestilling. Vi blir kjent med imamen Seyran Ateş som tar oss med på en reise fra tyske bordeller til Kina, og møter særdeles interessante mennesker underveis. Denne viktige og modige filmen av Nefise Özkal Lorentzen gir stor innsikt!

Lingui: The Sacred Bonds

Jeg så denne filmen på filmfestivalen i Cannes i år, og ble både berørt og engasjert. Vi er i Tsjad, i utkanten av hovedstaden, hvor vi blir kjent med Amina og hennes datter. I filmen utfordres religiøs tro og kulturtradisjoner gjennom en sterk og følelsesladd historie. Dette er et interessant møte med et sjeldent filmland som Tsjad, og ikke minst et medmenneskelig drama om menneskeverd. Anbefales på alle måter.