Anbefalinger fra Truls Foss (Vega Scene)

Programsjefen for kinoen på Vega Scene, Truls Foss, gir deg her sine anbefalinger for de siste dagene av Film Fra Sør.

THE SADNESS

«The filmmaker delivers his message with blunt force trauma, breaking all the rules along the way. It’s a vicious anthem that keeps you in its grip, forces you to stare into the abyss, and dares you to look away.» – Bloody Disgusting

Rob Jabbaz’ kontroversielle spillefilmdebut fremstår på papiret som en ekstrem film. Ryktet fra maskinistrommet, hvor man har testet filmene i forkant av festivalen, er at The Sadness er «drøye saker» og ikke for lettvektere. Nysgjerrigheten er trigget og billett tatt ut. Blir dette en av de virkelig gjeve oppdagelsene fra festivalen?

Memoria

Mesterregissør Apichatpong Weerasethakul er tilbake med ny film, som selvfølgelig er et must å få med seg. Memoria er en dvelende og meditativ audiovisuell opplevelse, nydelig fotografert av Sayombhu Mukdeeprom.

Ghost in the Shell 2: Innocence

Kultklassikeren Ghost in the Shell (1995) anses med rette som en av de mest vellykkede og innflytelsesrike filmatiseringene om kunstig intelligens, menneske og maskin. Et eskapistisk overflødighetshorn av spektakulære futuristiske bybilder og hyperavansert teknologi, med en av de vakreste åpningsmontasjene i filmhistorien. Den mindre kjente oppfølgeren Ghost in the Shell 2: Innocence var aldri ment å være en direkte oppfølger, men et frittstående verk som spinner videre på flere av de eksistensialistiske og filosofiske ideene til forløperen.

Jeg har selv aldri sett Ghost in the Shell 2: Innocence, men gleder meg veldig til å få sett den under Film fra Sør, lørdag 20. november, på Vega Scene. Denne dagen på Vega Scene er for øvrig viet festivalens programkonsept «Mangapolis». Her får du mulighet til å oppdage en rekke kjente og ukjente animasjonsfilmer.