lør. 13.11
17:00 - 19:16
Vika 1
søn. 21.11
13:30 - 15:46
Vika 1
søn. 21.11
20:45 - 23:01
Vega 2

Apichatpong Weerasethakul er nok et kjent navn for faste Film fra Sør-besøkende. Nesten alle filmene hans har blitt vist på festivalen tidligere, og i 2013 fikk han Sølvspeilets Ærespris under sitt besøk til festivalen. Nå er han tilbake, denne gangen med sin første engelskspråklige film. Filmen hadde premiere tidligere i år under Cannes-festivalen hvor den vant juryprisen.

Jessica (Tilda Swinton) er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag begynner hun å høre et mystisk smell, som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass der ritualer har funnet sted, og møtet med en fiskeskjellsamler som er et medium for de dødes kollektive hukommelse.

Tilda Swinton passer ypperlig inn i den verdenen Apichatpong Weerasethakul har skapt. Hennes karakteristiske og bestemt vestlige fremtoning blir et slående element der hun vandrer rundt i Colombia.

Memoria er en vakker, dvelende og magisk film. Weerasethakul er en mester innen magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lenger i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

Alexander Svanåsbakken & Lasse Skagen

Regissør

Apichatpong Weerasethakul (f. 1970) fra Thailand er en prisvinnende regissør som blant annet har vunnet flere priser på den gjeve filmfestivalen i Cannes. Blissfully Yours (2002) vant hovedprisen i Un Certain Regard-programmet, Tropical Malady (2004) fikk juryprisen, mens Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010) ble premiert med Gullpalmen i 2010. I 1999 startet han produksjonsselskapet Kick The Machine, som produserer mange av hans egne filmer i tillegg til andre eksperimentelle og hybridfilmer.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel Memoria

Land Colombia, Thailand, Frankrike, Tyskland, Mexico, Qatar, England, Kina, Sveits

År 2021

Regissør Apichatpong Weerasethakul

Manusforfatter Apichatpong Weerasethakul

Fotograf Sayombhu Mukdeeprom

Produsent Apichatpong Weerasethakul, Diana Bustamante, Simon Fields, Keith Griffiths, Charles de Meaux, Michael Weber, Julio Chavezmontes

Med Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Balibar

Produksjonsselskap Kick the Machine, Burning Blue, Anna Sanders Films, The Match Factory, Piano, Xstream Pictures, iQIYI

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 2t 16m

Språk Engelsk, Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?