fre. 19.11
20:45 - 22:38
Vika 4
søn. 21.11
20:45 - 22:38
Vika 2

Khyentse Norbu lager filmene sine i skjæringspunktet mellom det moderne Bhutan og den sterkt tradisjonsbundne buddhistiske kulturen i samfunnet. I hans nyeste film kommer det tydelig fram at deler av den yngre befolkningen lever sekulære liv, i langt større grad enn det som var tilfellet for bare få år siden. I det øyeblikket man får inntrykk av at man titter på en relativt tradisjonell dramafilm, legges det til mystiske elementer som både engasjerer og fascinerer.

I Looking for a Lady with Fangs and a Moustache møter vi en ung, ikke-troende entreprenør bosatt i den nepalske hovedstaden Katmandu. Den unge mannen møter en tilsynelatende kvakksalver med munkekappe og solbriller, som forutser hans snarlige død – med mindre han oppsøker den mystiske kvinnen med huggtenner, en myteomspunnet figur innen buddhismen. Budskapet blir først mottatt med skepsis, men en rekke skjellsettende syn og opplevelser setter entreprenørens sekulære livssyn på prøve: Finnes det en mulighet for at munken faktisk snakker sant?

Jon Sæter

Regissør

Khyentse Norbu (f. 1961) er en av Bhutans største filmskapere, og kjent som den tredje inkarnasjonen av reformatoren Jamyang Khyentse Wangpo. Hans debut Fotballmunken (1999) gjorde stor suksess internasjonalt. Da Bernardo Bertolucci lagde Little Buddha på starten av nittitallet var Norbu hyret inn som konsulent.

Denne filmen inngår i

Regissørportrett: Khyentse Norbu HOVEDKONKURRANSE

Land Nepal, Mexico, Singapore

År 2019

Regissør Khyentse Norbu

Manusforfatter Khyentse Norbu

Fotograf Ping Bin Lee

Produsent Max Dipesh Khatri

Med Orgyen Tobgyal Rinpoche, Tsering Tashi Gyalthang, Tulku Kungzang, Tenzin Kunsel, Ngawang Tenzin

Produksjonsselskap Philosojoy Production, Shatkon Arts

Distribusjon Abramorama

Spilletid 1t 53m

Språk Tibetansk, Nepali

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Eventyr, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb ‘Looking for a Lady With Fangs and a Moustache’ Review: A Search for Buddhist Wisdom in Modern Kathmandu

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?