lør. 13.11
20:30 - 22:15
Vika 3
søn. 14.11
21:00 - 22:45
Vega 3

Når enken Mina (Maryam Moghadam) blir fortalt at mannen hennes ble henrettet for en forbrytelse han ikke begikk, faller livet hennes sammen. Hun trekkes mellom å søke rettferdighet for sin mann og å finne tilbake til et verdig liv med sin døve datter, i et samfunn hvor hun som en nå enslig kvinne har svært lite makt.

Uten skyld er et behersket og hjerteskjærende studie av dødsstraff og den mangfoldige sorgen slikt kan etterlate. Filmens billedspråk – kjennetegnet ved sparsomme kulisser, dempede farger og meget avmålt kamerabruk – skreller vekk alt overflødig og lar blikket hvile på dødens dramaturgi. Maryam Moghadam, som også har medforfattet og medregissert filmen, er gripende i rollen som den sorglammede Mina: i en besindig rolletolkning bærer hun vekten av Minas bedømmelse fra et urokkelig samfunn og den kompliserte sorgen hennes med stor overbevisning.

Uten skyld hadde sin verdenspremiere ved Fajr International Film Festival i 2020, og var en del av konkurranseutvalget ved Berlinalen 2021.

Elisabeth Aslesen

Regissør

Behtash Sanaeeha (f. 1980) er en iransk filmskaper som følger opp sin prisvinnende langfilmdebut Risk of Acid Rain med Uten skyld. Filmen er hans fjerde samarbeid med skuespiller og filmskaper Maryam Moghadam, og deres første delte manus-/regi-rolle.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel قصیده گاو سفید

Land Iran, Frankrike

År 2020

Regissør Maryam Moghadam, Behtash Sanaeeha

Manusforfatter Mehrdad Kouroshniya, Maryam Moghadam, Behtash Sanaeeha

Fotograf Amin Jafari

Produsent Etienne de Ricaud, Gholamreza Moosavi

Med Maryam Moghadam, Alireza Sani Far, Pouria Rahimi Sam, Avin Poor Raoufi

Produksjonsselskap Totem Films

Distribusjon Storytelling Media

Spilletid 1t 45m

Språk Farsi

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?