søn. 14.11
16:30 - 17:43
Vika 1
tor. 18.11
18:45 - 19:58
Vika 1
fre. 19.11
17:30 - 18:43
Vega 1

Sebastián er en grafisk designer i 30-åra som lever hånd til munn via en rekke vikarjobber innen flere forskjellige fagfelt. Dette kompliseres noe av at hunden hans visstnok ikke kan være hjemme alene uten å skrike noe voldsomt, og de færreste arbeidsplassene tillater ansatte å ha med kjæledyr på jobben. Vi følger Sebastián over lengre tid gjennom klipp fra forskjellige perioder, synliggjort gjennom forskjellige hårsveiser, årstider og nettopp arbeidsplasser. Allikevel ser livet som sådan ikke ut til å forandre seg nevneverdig for Sebastián – i alle fall ikke før en komet melder sin ankomst og forgifter jordas atmosfære.

Med betydelige elementer av både sci-fi og absurdisme blir dette heldigvis aldri noe gjennomsnittlig små-eksistensielt midtlivsdrama. Regissør og manusforfatter Ana Katz lar seg på ingen måte begrense av tradisjonelle filmatiske eller narrative konvensjoner i skildringen av den tilsynelatende høyst normale Sebastiáns liv. Kanskje er det nettopp i møtet med det ekstraordinære at særegenhetene ved det tvers igjennom ordinære får muligheten til å skinne?

The Dog Who Wouldn’t Be Quiet vant Big Screen Award ved Rotterdam International Film Festival, og var nominert til Grand Jury Prize på Sundance-festivalen.

Helene Aalborg

Regissør

Ana Katz (f.1975) er en argentinsk manusforfatter, skuespiller og regissør. Etter å ha laget en rekke kortfilmer hadde hun premiere på sin langfilmsdebut El juego de la silla i 2002. Filmen ble vist på en rekke internasjonale filmfestivalen, og fikk blant annet hederlig omtale på San Sebastián. Hennes andre langfilm Una novia errante (2007) ble presentert i Un Certain Regard i Cannes. The Dog Who Woudn’t Be Quiet (2021) hadde premiere på Rotterdam internasjonale filmfestival tidligere i år.

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel El perro que no calla

Land Argentina

År 2021

Regissør Ana Katz

Manusforfatter Gonzalo Delgado, Ana Katz

Fotograf Gustavo Biazzi, Fernando Blanc, Marcelo Lavintman, Joaquín Neira, Guillermo Nieto

Produsent Laura Huberman, Pablo Ingercher, Ana Katz, Ramiro Pavon

Med Daniel Katz, Valeria Lois, Raquel Bank, Marcos Montes, Elvira Onetto, Mirella Pascual

Produksjonsselskap Laura Cine, Oh My Gomez! Films

Distribusjon Luxbox

Spilletid 1t 13m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?