fre. 12.11
20:15 - 22:22
Vika 1
søn. 14.11
15:00 - 17:07
Vega 1

Rahim sitter i fengsel for en gjeld han har påført sin tidligere svigerbror. Vi møter ham når han slippes ut for et par dager, med mål om å finne en løsning pengeproblemet på – slik at han kan betale tilbake gjelden og slippe ut av fengsel for godt. Når hans nye kjæreste presenterer en potensiell løsning på problemet kaster han seg over muligheten, men den er ikke uten fallgruver.

Asghar Farhadi var en av to mottakere av juryens Grand Prix i Cannes i år. Med A Hero vender han tilbake til Iran etter sin forrige europeiske film, Everybody Knows. Vi får servert en moralsk fortelling i Bresson-stil (L’Argent): En bag med gullmynter og en edel gjerning ender opp med å skape mer oppstyr og konflikter enn det hovedpersonen kunne forestille seg. Her får både familieliv, sosiale medier og selve heltedåden en kompleks moralsk bearbeidelse – et format vi vet at denne regissøren mestrer til fulle.

Lasse Skagen

Regissør

Asghar Farhadi (f. 1972) er født i Iran, hvor han senere studerte teater og fikk sin master fra Universitet i Teheran. Hans filmografi inkluderer bl.a. Fireworks Wednesday (2006), About Elly (2009), A Separation (2011), The Past (2013) og The Salesman (2016).

Denne filmen inngår i

HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel قهرمان‎

Land Iran, Frankrike

År 2021

Regissør Asghar Farhadi

Manusforfatter Asghar Farhadi

Fotograf Ali Ghazi, Arash Ramezani

Produsent Asghar Farhadi, Alexandre Mallet-Guy

Med Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadroafail, Sarina Farhadi

Produksjonsselskap Arte France Cinéma, Asghar Farhadi Productions, Memento Films

Distribusjon Norsk Film Distribusjon, Memento Films

Spilletid 2t 7m

Språk Farsi

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?