fre. 12.11
21:15 - 22:54
søn. 14.11
21:00 - 22:39
Vega 2
søn. 21.11
20:45 - 22:24
Vega 3

Taiwan og resten av verden har over en lengre periode vært utsatt for en influensalignende pandemi. Forskere advarer om at viruset har mye til felles med rabies, og er derfor redde for uventede mutasjoner. Likevel har samfunnet begynt å bevege seg mot en relativt normal hverdag. Sånn er det også for kjæresteparet Jim og Kat, som starter dagen med å dra hver til sitt som på en hvilken som helst arbeidsdag. Det de ikke er klar over er at viruset har mutert, og i samme øyeblikk sprer seg som ild i tørt gress i Taipeis gater. I stedet for å få en mild forkjølelse, blir smittede redusert til rasende vesener som drives av sine mest sadistiske instinkter.

Regissør Rob Jabbaz tar fatt på zombie-sjangeren i sin debutfilm, og bringer den til et svært mørkt sted. Jabbaz har gått inn for å skildre et helvete på jorden, og lykkes særdeles godt i det. Resultatet er en hypervoldelig film, så en advarsel til publikum er på sin plass.


«Jabbaz’ selvsikre, modige debutfilm drives av reinspikka, utemmet raseri. Det er ondsinnet hymne som holder deg fast i grepet sitt, tvinger deg til å stirre rakt i avgrunnen, og utfordrer deg til å se bort.» – Bloody Disgusting

Filmen vises i samarbeid med Ramaskrik filmfestival.

Mads Wølner Voss

Regissør

Rob Jabbaz er en kanadisk filmskaper som også har gjort seg kjent som selvlært animatør. De siste årene har han lagd flere animerte kortfilmer. The Sadness er Jabbaz’ første spillefilm, som hadde premiere på Locarno filmfestival i sommer.

Denne filmen inngår i

Thrills & Chills

Originaltittel Ku bei

Land Taiwan, Canada

År 2021

Regissør Rob Jabbaz

Manusforfatter Rob Jabbaz

Fotograf Jie-Li Bai

Produsent David Barker, Eunice Cheng, Li-Cheng Huang

Med Ying-Ru Chen, Ralf Chiu, Wei-Hua Lan

Produksjonsselskap Machi Xcelsior Studios

Distribusjon Njutafilms

Spilletid 1t 39m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Format DCP

Aldersgrense 18

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?