Digitalt filmprogram: Programsjefens anbefalinger

Lasse Skagen gir deg sine personlige anbefalinger til det digitale filmprogrammet.

Lasse Skagen er kunstnerisk leder i Stiftelsen Festivalkontoret, og programsjef for Film fra Sør. Han har vært med i festivalen siden den først ble arrangert på Blindern i 1991. Her har han plukket ut tre av filmene i vårt digitale program som han særlig vil anbefale.

Indonesisk drama om tenåringsjenters liv

Barnebruder er et dagsaktuelt tema, men det er definitivt ikke bare det som gjorde Yuni til en velfortjent vinner av den prestisjetunge Platform Prize på årets festival i Toronto. Portrettet av 16-åringen er full av livsbejaelse, ømhet, varme og besluttsomhet. Førstegangsskuespiller Arawinda Kirana leverer en strålende rolletolkning. Kan varmt anbefales.

Meksikansk om kvinnedrap

Vinneren av årets Courage Prize under Un Certain Regard i Cannes evner på forbilledlig vis å formidle de harde realitetene rundt femicid (kvinnedrap) i dagens Mexico, samtidig som den fungerer som en neglebitende thriller du ikke kan ta øynene fra. Veteranskuespilleren Arcelia Ramírez gjør en meget sterk rolleprestasjon i filmen, og gir et smertefullt men inspirerende ansikt til alle meksikanske mødre som opplever det samme.

Sørafrikansk periodedrama

Hvis du liker periodedrama med komplisert kjærlighet på tvers av sosiale klasser, så er Dream Forest filmen du bør velge. Basert på den sørafrikanske forfatteren Dalene Matthees populære bokserie Forest Novels, leder 17-åringen Karoliena oss inn i sitt organiske forhold til skogen Knysna – og sitt forhold til den rike butikkeieren Johannes. Elani Dekker glitrer i hovedrollen som Karoliena, og gjør filmen til en flott opplevelse.