Michel Francos New Order åpner Film fra Sør 2020

Den prisvinnende meksikanske thrilleren får æren av å åpne den 30. utgaven av Film fra Sør-festivalen 26. november

Årets Film fra Sør-festival går av stabelen 26. november – 6. desember, og det er den prisvinnende politiske thrilleren New Order, distribuert av Tour de Force, som sparker i gang den 11 dager lange festivalen.

Filmen vises dessuten i festivalens hovedkonkurranse under festivalen, og inngår i et bredere fokus på Mexico som samfunn og filmnasjon.

Regissør Michel Franco legger ingenting imellom når han tegner et dystopisk bilde av hva som kan skje i Mexico dersom det øverste samfunnslaget ikke tar et større ansvar.

Som fersk vinner av juryens spesialpris ved årets filmfestival i Venezia har Franco laget sin kanskje aller mørkeste film til dags dato. New Order er en tydelig politisk kommentar til det som nå skjer i Mexico, der det er grunn til å frykte at økende ulikhet mellom fattige og rike kan få katastrofale følger.

New Order 3

New Order (2020)

I tillegg til New Order blir det mulighet til å få med seg Francos After Lucia (2012) og Daniel & Ana (2009) på årets festival.

New Order traff oss umiddelbart. Den føles enormt aktuell og relevant, og Michel Franco er helt kompromissløs i sin beskrivelse av økonomisk ulikhet og voldelig opprør. Vi er veldig glade for at Film Fra Sør vil sette fokus på den som åpningsfilm på festivalen, og vi gleder oss til at publikum får oppleve filmen, sier Kristian Fyllingsnes, som er filmsjef hos filmdistributøren Tour de Force.

New Order blir å se på ordinær kino februar 2021.

New Order 2

New Order (2020)

I tillegg til Francos filmer byr festivalens Mexico-fokus på ytterligere fem sterke filmer og flere panelsamtaler og arrangementer.

Blant disse er Sanctorum av regissør Joshua Gil, som vi presenterer som en helt spesiell førvisning mandag 2. november i Kulturkirken Jakob, i anledning den meksikanske høytiden De dødes dag.