ons. 16.11
18:30 - 21:02
Vika 1
No Bears Panelsamtale Kjøp billett

Da 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt i Iran, 13. SEPT i år, brøt landsomfattende protester ut med krav om regimeskifte. Vi retter fokuset mot Iran på årets festival og inviterer til filmvisning av NO BEARS, av årets æresprisvinner – den fengslede iranske filmskaperen Jafar Panahi. 

Med utgangspunkt i situasjonen som nå utspiller seg i Iran stiller skuespiller Nasrin Khusrawiden iranske filmregissøren Sina Ataeian Dena og filmskaper Kaveh Tehrani til en samtale moderert av Aida Khorami. Hvordan ser fremtiden for landets befolkning ut, og hvor truet er ytringsfriheten og kunsten under Ebrahim Raisis styre?

Følg Facebook-arrangementet her

Paneldeltakere

  • Moderator – Aida Khorami er en journalist og skuespiller som arbeider i NRK Nyheter, kultur og underholdning. I 2020 hadde hun en av rollene i TV-serien Norsk-ish.
  • Nasrin Khusrawi er utdannet skuespiller ved KHiO (Statens Teaterhøgskole) og jobber innen teater og TV/film. Nylig har hun vært å se i TV-seriene Norsk-ish, Rådebank og filmen Tre nøtter til Askepott. På teateret har hun blant spilt Nora i Et dukkehjem på Kilden teater.
  • Sina Ataeian Dena er en regissør, manusforfatter og produsent fra Ahvaz i sørlige Iran. Han har lagt bak seg en allsidig karriere som filmarbeider, og har blant annet laget videokunst, kortfilm og animasjonsfilm. Paradise (2015) var hans første spillefilm.
  • Kaveh Tehrani er en regissør og skuespiller. Han har blant annet vunnet priser ved Amanda-utdelingen, Krakow Film Festival og Aspen Shortfest for sine kortfilmer. For tiden arbeider han med sin første langfilm, basert på Gulraiz Sharifs roman, Hør her'a!

Om filmen

Vi er i en liten iransk landsby på grensen til Tyrkia, hvor regissøren fjernstyrer innspillingen av en ny film via sin laptop. Innspillingsstedet er en halvtimes kjøring over grensen, og i fokus er et ulykkelig par som desperat prøver å komme seg til Europa med falske pass. Men veien dit er lang og tornete. Samtidig får regissøren selv store problemer i landsbyen, når han med sitt kamera «kanskje» tar et bilde av et ungt ulovlig kjærestepar. Hun er allerede lovet bort til en annen, og tradisjoner og overtro spenner ben på regissøren.

Praktisk info

  • Panelsamtalen vil ligge før visningen av filmen, og vil foregå på engelsk.

Det kritiske rom

Det kritiske rom (DKR) er vårt forum for debatt og samtale. Vi inviterer spennende gjester fra inn- og utland til diskusjon rundt temaer som belyses i både dokumentarer og fiksjonsfilmer. I år viser vi fem filmer i DKR, som på hvert sitt vis tar opp aktuelle samfunnsspørsmål og problemstillinger knyttet til land i Asia, Afrika og Latin-Amerika.

Les mer om alle filmene i Det kritiske rom her.

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Relaterte filmer