ons. 16.11
20:45 - 22:45
Vika 2

Relevant og medrivende film produsert av Jafar Panahis bror, Yousef, om frustrasjonen og urettferdigheten i livet som ung kvinne i dagens Iran.

Paradise er første film i en planlagt trilogi om vold, signert regissør Sina Ataeian Dena. Filmen er produsert av den fengslede stjerneregissøren Jafar Panahis bror, Yousef, og ble spilt inn i skjul for det iranske regimet. Debutskuespiller Dorna Dibaj gjør en gripende rolleprestasjon som den 25 år gamle læreren Hanieh, som bor sammen med sin gifte søster i Teheran. I møte med det konservative, urettferdige og vanvittig byråkratiske iranske samfunnet møter hun på hindring etter hindring både i privatlivet og i stillingen som lærer på en barneskole for jenter, en altfor lang busstur vekk fra hjemmet hennes.

En rekke minneverdige scener forhøyer filmopplevelsen med subtil kritikk av regimet. På tragikomisk vis holder blant annet rektor ved skolen tale med en ropert for en stor gjeng unge elever om hvorfor fotball er en guttesport. Da blir det enda klarere hvorfor Hanieh orker å stå i den enormt kronglete og tidkrevende prosessen det er å bytte arbeidsplass for en kvinne i Iran.

Jon Sæter

Regissør

Sina Ataeian Dena (f. 1983) er regissør, manusforfatter og produsent fra Ahvaz i sørlige Iran. Han studerte opprinnelig fysikk, men sluttet og begynte etter hvert på filmstudier. Han har allerede lagt bak seg en allsidig karriere som filmarbeider, og har blant annet laget videokunst, kortfilm og animasjonsfilm. Paradise (2015) var hans første spillefilm.

Denne filmen inngår i

HORISONTER

Originaltittel Ma dar behesht

Land Iran

År 2015

Regissør Sina Ataeian Dena

Manusforfatter Sina Ataeian Dena

Produsent Yousef Panahi

Med Dorna Dibaj, Roya Afshar, Fatemeh Naghavi, Fariba Kamran

Spilletid 1t 40m

Språk Persisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?