26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Møt Khawla og Aisha som jobber som rørleggere i Jordan – et av verdens tørreste land. Khawla er grunnlegger av en organisasjon som har et mål om å lære opp kvinner i det mannsdominerte yrket, og hjelpe dem ut i arbeid som et ledd i å bli uavhengige. Aisha er blitt eneforsørger for tre voksne barn etter at mannen har gått bort, og deltar på flere workshops for muslimske kvinner om frigjøring. Etter å ha blitt kjent med Khawla velger hun å begi seg inn på en karriere som rørlegger.

Ved første øyekast er gründeren Khawla, med sitt platinablonde hår og sterke meninger, selve idealet på den frigjorte og uavhengige kvinnen. Men det tar ikke lang tid før vi får vite at hun står overfor alvorlige korrupsjonsanklager. Dermed er det Aisha som blir stilt ovenfor et vanskelig valg: skal hun bruke all sin energi på å hjelpe Khawla, som har hjulpet henne ut i arbeidslivet, eller skal hun forsøke å redde seg selv?

Waterproof er en hjertevarm og humoristisk dokumentar om livet til Jordans første kvinnelige rørleggere, og en sterk historie om enkeltindividers kamp for å stå på egne ben og – ikke minst – vennskap.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Tyske Daniela König er både mediakunstner og dokumentarist. Hun har både skrevet manus og hatt regi på Waterproof som ble vist for første gang vist på DOX Leipzig før den ble vist på dokumenarfilmfestival IDFA i november 2019.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Tyskland, Jordan

År 2019

Regissør Daniela König

Manusforfatter Daniela König

Fotograf Patrick Richter

Produsent Stefan Kloos, Michaela Pnacekova

Spilletid 1t 30m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?