søn. 19.11
16:00 - 16:33
Vega 1

Den Oscar-nominerte journalisten og regissøren Anders Hammer er tilbake med nok en hardtslående kort-dokumentar. Denne gangen kommer vi på innsiden av Talibans dramatiske overtakelse i Afghanistan og det påfølgende kontroversielle besøket i Norge.

Helt i bunnen av den internasjonale demokratiindeksen ligger Afghanistan. Et land hvor kvinner ikke får ta utdanning, og samfunnsrøttene med jevne mellomrom har blitt revet opp i årtier. Bildene fra Talibans dramatiske overtakelse i 2021 har brent seg fast hos mange, og i The Takeover, som nylig vant juryprisen ved anerkjente dokumentarfilmfestivalen i Sheffield, kommer vi tett på fortvilte aktivister, overbeviste ekstremister og vanlige folk. Regissør Anders Hammer (Oscar-nominert for Do Not Split i 2021) har tidligere vist at han makter å komme tettere på historie begivenheter enn de aller fleste, og filmen har blitt et tidsbilde som er nært, rystende og tidvis både absurd og surrealistisk.

Jon Sæter

Det kritiske rom: Talibans kamp mot kvinners rettigheter

I forkant av visningen av THE TAKEOVER søndag 19. NOV kl. 16.00 i Vega 1 vil det være en samtale om Talibans kamp mot kvinners rettigheter.

Samtalen vil være på norsk.

Regissør

Anders Hammer (f. 1977) er en norsk journalist og dokumentarfilmskaper. Han har tidligere blant annet laget en dokumentarserie om terroristen Philip Manshaus. Internasjonal annerkjennelse fikk han for alvor for den Oscar-nominerte Do Not Split (2020), som tok for seg protestbevegelsen i Hong Kong i 2019.

Denne filmen inngår i

DET KRITISKE ROM (DKR)

Land Afghanistan, Norge, USA

År 2023

Regissør Anders Hammer

Fotograf Anders Hammer

Produsent Anders Hammer, Charlotte Cook

Spilletid 33m

Språk Dari, Pashto, Engelsk, Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?