lør. 13.11
16:00 - 18:01
Vega 2
fre. 19.11
17:30 - 19:31
Vika 1
lør. 20.11
17:00 - 19:01
Vika 1

Vi møter tre kvinner som befinner seg på forskjellige steder i livet, og blir kjent med dem gjennom forskjellige situasjoner de befinner seg i. Et uventet trekantdrama, et forførelsestriks med en bakenforliggende plan som mislykkes, et tilfeldig møte med en gammel venn som viser seg å være noe annet.

Med juryens spesialpris på årets Berlinale i kofferten, markerer Hamaguchi seg som en av de store stjernene på den asiatiske filmhimmelen. Ikke minst når han også leverer Drive My Car samme år i Cannes, hvor han vant prisen for beste manus. Som i hans andre filmer er denne dialogdrevet, og han evner å pirre oss som tilskuere med replikker som flyter treffsikkert og han skaper troverdige situasjoner som suger oss inn i universet hans på en mesterlig måte.

Hamaguchi er en kunstner som glitrer som forfatter, filmregissør og til og med musiker i sine egne filmer. Han har en flyt i sine tekster, en musikalitet, en forståelse for visuelt uttrykk og form, som gjør filmene hans til en sann glede å oppdage og la seg fascinere av.

Lasse Skagen

Regissør

Ryūsuke Hamaguchi (f. 1978) fra Kanagawa er et av de største navnene i japansk filmindustri. Hamaguchi er utdannet ved Tokyo University of Arts, og har omtalt John Cassavetes’ filmer som sin kanskje største inspirasjonskilde som regissør. Han er kjent for Happy Hour (2015) og Asako I&II (2018), og med sine to filmer fra 2021 vant han både Sølvbjørn for juryens spesialpris i Berlin og manusprisen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Regissørportrett: Ryûsuke Hamaguchi

Originaltittel 偶然と想像

Land Japan

År 2021

Regissør Ryûsuke Hamaguchi

Manusforfatter Ryûsuke Hamaguchi

Fotograf Yukiko Iioka

Produsent Satoshi Takada

Med Kotone Furukawa, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori, Fusako Urabe, Aoba Kawai, Hyunri

Produksjonsselskap Fictive, NEOPA

Distribusjon Another World Entertainmen

Spilletid 2t 1m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?